W marcu
Piekarnia Amber zaproponowała chleb, który znalazłem na bogatym w piekarskie przepisy
rosyjskim blogu.
Chleb jest prosty w przygotowaniu a jego smak możemy modyfikować rodzajami mąk jakie użyjemy:
pszenna 650, 750, 850
żytnia razowa drobna lub gruba - im grubsza tym smak "ciekawszy".
Przepis jest
tutaj.
Tym razem chlebki upiekłem w żeliwnych garnkach.
Ja też piekłam w żeliwnym garnku.
OdpowiedzUsuńŚwietny chlebek znalazłeś!
Guciu - dziękuję za ten przepis. Twoje chleby wyglądają jak marzenie :) Może kiedyś dojdę do takiej wprawy jak Ty. Piękne :) Pozdrawiam serdecznie M
OdpowiedzUsuńGuciu, chleb był przepyszny:-) Do kolejnego razu!
OdpowiedzUsuńPięknie upieczone!
OdpowiedzUsuńDziękujemy za przepis.
P.S. Nie podałeś linku i nie wiedziałam, że też z nami upiekłeś...Znalazłam dopiero dzisiaj Twój wpis...
Guciu, dziękuję za tę propozycję do piekarni Amber! Mój chleb piekłam z innej mąki, więc nie ma tak imponujących dziur, ale jest pyszny!
OdpowiedzUsuńDziękuję również za wspólny czas :)