Kuchnia Gucia
poniedziałek, 13 maja 2019

Chleb Fendu - Majowa Piekarnia

›
A tutaj niespodzianka ... W maju Piekarnia Amber zaproponowała ciekawie wyglądający i bardzo smaczny chleb rodem z Francji. Moje u...
4 komentarze:
sobota, 4 maja 2019

Chleb pszenno-orkiszowy na zakwasie z czosnkiem niedźwiedzim

›
Sezon na czosnek niedźwiedzi nie trwa za długo - długo to się czeka na pachnące czosnkiem zielone listki. Jednym ze sposobów na przedł...
piątek, 3 maja 2019

Bułki poznańskie z przedziałkiem na podmłodzie

›
O dłuższego czasu przymierzałem się do bułek poznańskich i przyszedł na nie czas... będą na sobotnie śniadanie :-) Moje uwagi: - cia...
środa, 17 kwietnia 2019

Chleb wiejski całonocny jasny - Kwietniowa Piekarnia

›
W tym roku Kwietniowa Piekarnia zaproponowała chlebek, który bardzo lubię ze względu na : - "artystyczny" wygląd, - smak mię...
5 komentarzy:
niedziela, 7 kwietnia 2019

Chleb żytni z fermentowaną owsianką i ziarnami

›
Pozostało mi sporo płatków owsianych do utylizacji i na blogu bochen-chleba.pl znalazłem przepis na chleb żytni z dodatkiem płatków ow...
2 komentarze:

Chleb Polny na żytnim zakwasie

›
Dzisiaj ponownie Chleb Polny wg Kena Forkisha, na żytnim zakwasie i wyrastający w lodówce.
niedziela, 31 marca 2019

Chleb pytlowy z dodatkiem mąki pszennej z cebulką - Marcowa Piekarnia

›
Z niecierpliwością czekałem na marcowe wydanie Piekarni   i się doczekałem aromatycznego i prostego w wykonaniu chleba pytlowego z dodatk...
8 komentarzy:
niedziela, 24 marca 2019

Chleb wiejski całonocny jasny

›
Chleby pszenne wyrastające w zimnie mają niesamowity aromat i dają wiele przyjemności w wypiekaniu. Tym razem korzystałem z przepisu...
6 komentarzy:
niedziela, 17 marca 2019

Chleb pszenny na "zimno"

›
Bazując na tym przepisie dokonałem małych modyfikacji i chlebek wyszedł bardzo aromatyczny i ładnie się wypiekający. Chle...
2 komentarze:

Prosty chleb żytni

›
Przepis znalazłem na Piekarniczej Braci a autorem jest Jacek Obszarny. Chlebek bardzo prosty w wykonaniu i bardzo smaczny i pozwala na o...
niedziela, 10 marca 2019

Chleb pszenny na owocowym zakwasie od Piotra Leśnianskiego

›
Wspaniały chlebek, który znalazłem na Piekarniczej Braci (Facebook-u) a autorem jest Piotr Leśniański, który ma bogatą wideotekę . Ch...
5 komentarzy:
poniedziałek, 25 lutego 2019

Pączki Moniki Waleckiej - Lutowa Piekarnia

›
Dzięki Lutowej Piekarni i przepisowi Moniki Waleckiej z bloga Gotuje, bo lubi  usmażyłem pierwszy raz pączki, z widoczną oponką i o wspa...
12 komentarzy:
niedziela, 17 lutego 2019

Estoński chleb żytni Triinu

›
W 2012 roku przepis na ten chleb wygrał konkurs na estońskie wypieki i autorka otrzymała w nagrodę 1500 eur :-) a chleb został włączony d...
6 komentarzy:

Chleb Ryski

›
Kontynuacja wypieku chlebów nadbałtyckich. Tym razem bardzo smaczny przepis, do którego wielokrotnie się przymierzałem, znajduje się na bl...
sobota, 16 lutego 2019

Kotleciki jajeczne ze szpinakiem

›
Z serii "Nie samym chlebem człowiek żyje..." Na stronach Amber stale pojawiają się różne smakowitości i dzisiaj dzięki przepiso...
2 komentarze:
niedziela, 10 lutego 2019

Chleb naroczański jeszcze raz...

›
Zapach zakwasu termofilnego i smak chlebów z jego dodatkiem warte są dłuższego przygotowania. Tym razem Chleb naroczański ponownie.
4 komentarze:
niedziela, 3 lutego 2019

Chaczapuri - gruziński chleb serowy

›
Gruzja, zawsze kojarzyła mi się z winem, górami, słońcem i przyjaznymi ludźmi. A po przeczytaniu Ósmego życia Nino Haratischwili zrozumia...
1 komentarz:
poniedziałek, 14 stycznia 2019

Waniliowa chałka na zakwasie - Styczniowa Piekarnia

›
Szanowne Piekarki i Piekarze, z okazji nowego roku życzę wszystkim dużo radości i miłości, zajmowania się sprawami na które będziecie mi...
10 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.