poniedziałek, 24 marca 2025
Cozonac czyli bałkańska baba drożdżowa
›
Cozonac to tradycyjny słodki wypiek pochodzący z Rumunii, Mołdawii i innych krajów bałkańskich - odpowiednik naszej baby drożdżowej. Jest sz...
Bułki pszenne na zakwasie z płatkami owsianymi w Marcowej Piekarni
›
Na powitanie wiosny 2025 Piekarnia Amber zaproponowała wspólne upieczenie radosnych bułek pszennych pamiętających odchodzącą zimę: wiosenn...
4 komentarze:
poniedziałek, 17 lutego 2025
Pala Romana na zakwasie w Lutowej Piekarni
›
Jesteśmy w sezonie rozpustnego pieczywa i wokoło oczy i podniebienia cieszą pączki i faworki. W Piekarni Amber w lutym zagościło pieczywo le...
4 komentarze:
poniedziałek, 20 stycznia 2025
Pane Stirato czyli włoskie bagietki w Styczniowej Piekarni
›
Blogowa Piekarnia Amber rozpoczęła 2025 rok od propozycji wypieku włoskich bagietek na bidze. Przepis podała Zorra prowadząca blog kochtopf....
4 komentarze:
poniedziałek, 16 grudnia 2024
Pulla fiński chleb kardamonowy w Grudniowej Piekarni
›
Kolejny rok wspólnego pieczenia w ramach #blogowapiekarniamber dobiega końca i muszę przyznać, że to był rok pełen nowych odkryć smaków z ró...
3 komentarze:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer