jak zwykle u Ciebie, fantastyczny chleb. Ja teraz całkiem nie chlebowa (znaczy się, nie piekę). Ale nawet gdybym wróciła do pieczenia chleba to i tak szyfrem do mnie mówisz :D Pierwszy raz słyszę o zakwasie termo....
Ten zaszyfrowany zakwas to to "prawie" zwykły zakwas😁 w którym pracują bakterie, lubiące wysokie temperatury czyli termofilne podobne do tych używanych w serach. Ich źródło znajduje się w słodzie nie palonym. Na źródłowych stronach jest długi wykład o tych bakteriach i ich wpływie na chleb. A tak po normalnemu to aromat ma wspaniały i idealnie pasuje do chlebów żytnich zaparzanych...
jak zwykle u Ciebie, fantastyczny chleb. Ja teraz całkiem nie chlebowa (znaczy się, nie piekę). Ale nawet gdybym wróciła do pieczenia chleba to i tak szyfrem do mnie mówisz :D Pierwszy raz słyszę o zakwasie termo....
OdpowiedzUsuńTen zaszyfrowany zakwas to to "prawie" zwykły zakwas😁 w którym pracują bakterie, lubiące wysokie temperatury czyli termofilne podobne do tych używanych w serach. Ich źródło znajduje się w słodzie nie palonym. Na źródłowych stronach jest długi
OdpowiedzUsuńwykład o tych bakteriach i ich wpływie na chleb. A tak po normalnemu to aromat ma wspaniały i idealnie pasuje do chlebów żytnich zaparzanych...
jak zaczęłam czytać początek odpowiedzi, to aż buzię otworzyłam o czym Ty piszesz do mnie :D Dobrze, że napisałeś po normalnemu :D
UsuńTeż się ubawiłem jak jeszcze raz przeczytałem :-)
OdpowiedzUsuń