niedziela, 26 lipca 2020

Chleb pszenno-orkiszowy z kaszą jaglaną i siemieniem lnianym


Chlebek (przepis) jest prosty w wykonaniu, bardzo puszysty i pełen zdrowia :)
Tym razem zmniejszyłem ilość zakwasu do 260g i dodałem 1 łyżeczkę słodu pszennego - smak bardzo delikatny prawie jak chleb tostowy.

4 komentarze:

  1. Guciu piękna struktura, bardzo lekka, dziurkowana :)Pozdrawiam M

    OdpowiedzUsuń
  2. WoW this bread look amazing!!! I also use on bread machine to do bread ...I think I´ll try this :) I also have a website about recipes...it´s in spanish but maybe you would like to check it!

    Thank you very much!

    www.gustosopaladar.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda mi na taki, który możemy upiec wspólnie...

    OdpowiedzUsuń
  4. Wypróbuję w weekend wersje bez maszyny.

    OdpowiedzUsuń