poniedziałek, 12 marca 2018

Chleb od Rodolph Couston - Marcowa Piekarnia


W marcu Piekarnia Amber zaproponowała chleb, który znalazłem na bogatym w piekarskie przepisy rosyjskim blogu.
Chleb jest prosty w przygotowaniu a jego smak możemy modyfikować rodzajami mąk jakie użyjemy:
pszenna 650, 750, 850
żytnia razowa drobna lub gruba - im grubsza tym smak "ciekawszy".

Przepis jest tutaj.

Tym razem chlebki upiekłem w żeliwnych garnkach.



5 komentarzy:

  1. Ja też piekłam w żeliwnym garnku.
    Świetny chlebek znalazłeś!

    OdpowiedzUsuń
  2. Guciu - dziękuję za ten przepis. Twoje chleby wyglądają jak marzenie :) Może kiedyś dojdę do takiej wprawy jak Ty. Piękne :) Pozdrawiam serdecznie M

    OdpowiedzUsuń
  3. Guciu, chleb był przepyszny:-) Do kolejnego razu!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie upieczone!
    Dziękujemy za przepis.

    P.S. Nie podałeś linku i nie wiedziałam, że też z nami upiekłeś...Znalazłam dopiero dzisiaj Twój wpis...

    OdpowiedzUsuń
  5. Guciu, dziękuję za tę propozycję do piekarni Amber! Mój chleb piekłam z innej mąki, więc nie ma tak imponujących dziur, ale jest pyszny!
    Dziękuję również za wspólny czas :)

    OdpowiedzUsuń