Od dawna za mną chodził chlebowy specjał z Danii Mogens rugbrød - duński chleb wieloziarnisty.
Tym razem pieczony w nowej foremce z przykrywką typu pullman pan.
To jest mój cotygodniowy chlebek pszenno-żytni z dodatkiem mąki graham i orkiszowej. I ponownie z wykorzystaniem foremki z przykrywką - tym razem naprawdę się przydała i chlebek nie miał szansy wyrosnąć poza formę.
Super!
OdpowiedzUsuńMusimy upiec zbiorowo.
A gdzie kupiłeś foremkę?
AliExpress - tam chyba jest wszystko :-)
OdpowiedzUsuńhttps://pl.aliexpress.com/item/Perfect-Soap-Brick-Pastry-Rectangle-Nonstick-Box-Large-Loaf-Tin-Home-Bread-Pastry-Cakes-Silicone-Baking/32547585779.html?spm=2114.13010608.0.0.2Ud5W9&detailNewVersion=&categoryId=100003041
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuń