niedziela, 14 sierpnia 2016

Chlebowy weekend

  Chleb z Vermont na zakwasie z mąką pszenną razową




Chleb litewski z czarnuszką, kminkiem i nasionami chia

Chleb pszenno-żytni z mąką pszenną 1050 i słonecznikiem


4 komentarze:

  1. mmmm... wyglądają przepysznie :)
    zapraszam do mnie http://kucharzowanienamaxa.pl/

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystkie bardzo mnie kuszą, zwłaszcza od jakiegoś czasu chciałam upiec ten z Vermont, tylko zastanawiam się, czy mogę go zrobić na żytnim zakwasie. Podpowiesz mi Guciu ? Poza tym litewski upiekę chyba jako pierwszy :) pozdrawiam M

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie Vermont na zakwasie żytnim :-), czasami dzień przed podkarmiam go mąką pszenną graham. A litewski jest warty częstego pieczenia.

      Usuń
    2. Dziękuję :) w przyszłym tygodniu biorę się zatem za nowe wypieki :)pozdrawiam serdecznie M.

      Usuń